POPULER Ruhumdan baska dostum olmadı derdimi dinleyen sadece gönlüm vardı.) Ultimo collegamento: Pool 8 20 giorni 6 ore fa |
-  
.....MUTLAKA OKUYUN.....
08/11/2009Kırlangı
cın biri, bir adama aşık olmuş. Penceren in önüne konmuş, bütün cesareti ni toplamış, röfleli tüylerin i kabartmı ş, güzel durduğun a ikna olduktan sonra, küçük sevimli gagasıyl a cama vurmuş. Tık..... Tık......Tık.. ..
Adam cama bakmış.Ama içeride kendi işleriyle uğraşıyo rmuş.. Meşgulmü ş! Kimmiş onu işinden alıkoyan ? Minik bir kırlangı ç!
Heyecanlı kırlangı ç, telaşını bastırma ya çalışara k, deriiin bir nefes almış şirin gagasını açmış, sözcükle r dökülmey e başlamış. Hey adam!Ben seni seviyoru m. Nedenini niçinini sorma. Uzun zamandır seni izliyoru m.Bugü n cesaret buldum konuşmay a.Lütfen pencerey i aç ve beni içeri al.Birlikte yaşayalı m.
Adam birden parlamış: Yok daha neler? Durduk yerde sen de nerden çıktın şimdi? Olmaz, alamam,demiş. Gerekçes i de pek sersemce ymiş:
Sen bir kuşsun! Hiç kuş, insana aşık olur mu?
Kırlangıç mahçup olmuş.Başını önüne eğmiş.Ama pes etmemiş, bir süre sonra tekrar pencerey e gelmiş,gülümsey erek bir kez daha şansını denemiş: Adam, adam!Hadi aç artık şu penceren i.Al beni içeri! Ben sana dost olurum.Hiç canını sıkmam!
Adam kararlı, adam ısrarlı: Yok ,yok ben seni içeri alamam demiş.Biraz da kaba mıymış, neymiş lafı kısa kesmiş.İşim gücüm var, git başımdan. Aradan bir zaman geçmiş, kırlangıç son kez adamın penceres ine gelmiş: Bak soğuklar da başladı, üşüyorum dışarıda. Aç şu pencerey i al beni içeri.Yoksa, sıcak yerlere göç etmek zorunda kalırım.Çünkü ben ancak sıcakta yaşarım.Pişman olmazsın, seni eğlendir irm..
Birlikte yemek yeriz, bak hem de sen de yalnızsın' yanlızlı ğını paylaşır ım, demiş. BAZILARI GERÇEKLE Rİ DUYMAYI SEVMEZMİ Ş! Adam bu yalnızlı k meselesi ne içerlemi ş.Pek bir sinirlen miş: Ben yalnızlı ğımdan memnunum,demiş . Kuştan onu rahat bırakmas ını istemiş.Düpedüz kovmuş.
Kırlangıç , son denemesi nden de başarısı zlıkla çıkınca,başını önüne eğmiş, çekip gitmiş. Yine aradan zaman geçmiş.Adam, önce düşünmüş, sonra kendi kendine itiraf etmiş:Ha y benim akılsız başım; demiş.Ne kadar aptallık ettim! Beklenme dik bir anda karşıma çıkan bir dostluk fırsatın ı teptim. Niye onun teklifin i kabul etmedim ki? Şimdi böyle kös kös oturacağ ıma , keyifli vakit geçirird ik birlikte.
Pişman olmuş olmasına ama iş işten geçmiş.Yine de kendi kendini rahatlatmayı ihmal etmemiş: Sıcaklar başlayın ca, kırlangı cım nasıl olsa yine gelir.Ben de onu içeri alır, mutlu bir hayat sürerim.
Ve çok uzunca bir süre, sıcakların gelmesin i beklemiş.Gözü yollarda ymış. Yaz gelmiş, başka kırlangı çlar gelmiş. Ama...... Onunki hiç görünmem iş. Yazın sonuna kadar penceres i açık beklemiş ama boşuna. Kırlangı ç yokmuş! Gelen başka kırlangı çlara sormuş ama gören olmamış.Sonunda danışmak ve bilgi almak için bir bilge kişiye gitmiş.Olanları anlatmış. Bilge kişi gözlerin i adama dikmiş ve demiş ki:
'KIRLANGIÇLARIN ÖMRÜ 6 AYDIR....'
HAYATTA BAZI FIRSATLAR VARDIR, SADECE BİR KEZ ELİNİZE GEÇER VE DEĞERLEN DİRMEZSE Nİ Z UÇUP GİDER!
HAYATTA BAZI İNSANLAR VARDIR, SADECE BİR KEZ KARŞINIZA ÇIKAR;DEĞERİNİ BİLMEZSE NİZ KAÇIP GİDERLER! VE ASLA GERİ DÖNMEZLE R!
Dikkatli olun....!!!! Farkinda olun.....!!!!!!! !!! Ve bir düsünün bakalim; Acaba siz bugüne kadar penceren izden kaç kirlangi ç kovaladi niz?..... comments: (5)

Tüm insanların, bu tür kırlangıçlarının değerini fark etmeleri dileğiyle.
Sevgiyle kalın.