spatarel

 
Nous a rejoint: 2008-10-16
Prietenia unui om destept valoreaza mai mult decat prietenia tuturor prostilor.
Points152plus
Niveau suivant: 
Points nécessaires: 48
Dernier jeu

Despre (unii) tigani

 

Sunt suparat ! Tocmai mi-a fost furat cel de-al doilea celular. Poate ca veti spune ca sunt eu cascat. Dar nu, nu te poti pune cu niste adevarati maestri. In urma cu ceva timp mi-a fost furat si portofelul, cu tot cu acte. Si asta intr-o fractiune de secunda, cat mi-am pus portofelul din care tocmai scosesem banii sa platesc ceva la piata in buzunarul lateral si nu in buzunarul interior unde il tin deobicei pentru a nu-l  tine pe vanzator cu mana intinsa. Trebuie sa recunosc ca totusi cel care mi l-a furat a avut bun simt  si dupa ce a luat banii si abonamentul ITB, l-a aruncat si mi-a fost adus peste cateva ore acasa de un pensionar. Nici nu indraznesc sa ma gandesc cam cat timp mi-ar fi luat sa-mi fac alte acte. Acum poate cel care mi-a furat telefonul sta pe undeva prin fata pe la Obor soptind cu voce joasa "telefoane, telefoane..." si asta chiar in prezenta celor de la Politie si de la firmele de paza. Si nu cred ca am vazut vreunul mai alb la fata. Recunosc ca am asistat odata la un furt in care un puradel baga mana un buzunarul unei persoane aflata la coada, tot la piata. Rudele puradelului patrulau prin piata dar tocmai il scapasera din vedere si pustiul actiona de unul singur. De ce n-am intervenit ? Pentru ca puradelul fura tot de la o tiganca  din acelea cu poale lungi, asa cum erau si cei de care am vorbit putin mai inainte. Numai ca tiganca l-a prins de mana si ce a urmat nu va mai zic, pentru ca-i cunostea pe ceilalti tigani. Iar marea ei durere nu era ca de ce fura ci pentru ca fura de la ea, o tiganca. Nu spun ca toti sunt niste hoti. Locuiesc in acelasi imobil cu un deputat tigan cu doua facultati : economie si sociologie. Intre altele e profesor universitar. Se spune ca ceea ce le lipseste este educatia si cultura. Ma tem insa ca daca ar fi asa furturile ar fi la nivel mult mai mare, la nivel informatic poate si nu din buzunare. Chiar ca sunt rau acum ! Dar sunt si tigani pe care pur si simplu ii iubesc. Credeti ca nu e posibil ? Veti vedea ca nu exagerez. V-am purtat pe cateva din postarile anterioare prin "universul muzicii", asta ca sa folosesc un termen foarte la moda. V-am pus Beethoven, Chopin, pentru cei care iubesc muzica clasica si Louis Armstrong pentru cei ce iubesc jazzul. Poate cine stie, unii care nu au ascultat asa ceva pana acum, vor fi atrasi si de aceste genuri muzicale. Asa ca va voi mai pune si azi cateva melodii interpretate de tigani celebri de la noi. Cred ca-mi va mai trece amarul si nu voi mai culpabiliza intreaga natie tiganeasca. In primul rand, Ion Voicu. Din pacate n-am gasit pe You Tube Simfonia spaniola de Lalo in interpretatea lui. Nu cred ca putea s-o interpreteze cineva mai bine ca el. Iti trebuie suflet de tigan pentru asa ceva. Asa ca va voi pune o melodie populara romaneasca interpretata de Ion Voicu, Hora martisorului.

http://www.youtube.com/watch?v=490pmwJ2TaM

Un alt tigan celebru de la noi e Johnny Raducanu. Imi place aproape tot ce este jazz. Cand eram mai tanar ma duceam special in luna august la Costinesti, la festivalul de jazz. Acolo l-am vazut prima data pe Johnny. L-mm vazut si in alte concerte, ca pianist si contrabasist. Poate n-a fost toata viata un sfant dar i se pot ierta cele rele pentru ca spre deosebire de altii, odata cu inaintarea in varsta a devenit un om decent, modest si intelept. Iar muzica lui ....  Ascultati !

http://www.youtube.com/watch?v=WWbQThW74h0

Dar se stie, cea mai veche muzica interpretata de tigani este cea lautareasca. Aici nimeni nu i-a intrecut. Asa ca ascultati-l pe Faramita Lambru. Si spuneti drept, n-ati dori sa fiti intr-o crasma si sa beti pana cadeti sub masa !  (PS. Precizez totusi ca nu sunt bautor si ca ultima afirmatie a fost doar o figura de stil.)

http://www.youtube.com/watch?v=m0xFD0HxlcA

 Hai ca mi-a mai trecut putin supararea !