cuiab

 
Rejestracja: 2010-05-23
Cea mai gravă ofensă adusă prostului nu e să-i spui că e prost ci să se convingă şi alţii,dar mai ales el!...că ai dreptate.
Punkty12więcej
Następny poziom: 
Ilość potrzebnych punktów: 188
Ostatnia gra
Buraco Classic

Buraco Classic

Buraco Classic
5 lat 248 dni temu

Baieţii ruinează destine, bărbaţii construiesc femei

 Andrei Vulpescu 

Mulţi băieţi, puţini bărbaţi – cam aşa arată “piaţa” libidinală actuală. O goană nebună după palmares, o compeţitie acerbă pentru un loc cât mai sus în topul don juanilor, un adevărat tăvălug de aventuri şi amantlâcuri.

Şi totuşi, studiile arată faptul că bărbaţii vor într-o proportie covârşitoare (peste 80%) să se aşeze, să-şi facă o familie.

Dacă priveşti cele două perspective, ai senzaţia că ele se bat cap în cap.

Şi, în multe cazuri, chiar se întâmplă acest lucru.

Trecerea de la băiat la bărbat se face în timp; trecerea de la haotic la asumat la fel… Din nefericire, unii nu accesează stadiul de bărbat niciodată.

Iar asta nu are legătură cu vârsta biologică, ci cu dezvoltarea lor umană şi cu suma evenimentelor (traumelor) care se adună pe parcurs. E tare haios faptul că mulţi bărbaţi nu înţeleg un lucru elementar – nu te naşti barbat, bărbat devii! Ca să ajungi bărbat ai nevoie de muncă susţinuţă – de dezvoltare, de învăţare, de întelegere… de experienţe multiple şi variate.

Un bărbat trecut prin viaţă ştie ce înseamnă asumarea, ştie ce înseamnă tentaţia, ştie ce înseamnă angajamentul, intimitatea sau aventura. El ştie ce înseamnă toate astea şi poate să ia decizii mai uşor.

Ăsta este şi motivul pentru care fidelitatea îi sperie pe mulţi. Ei încă nu au acumulat suficientă viată, suficiente experienţe,

Astfel încât să poată  decide ce e bine pentru ei si ce nu.

Deşi există şanse să-mi sară mulţi în cap, voi puncta câteva diferenţe între bărbaţi şi băieţi – diferenţe pe care le-am găsit aici şi care zic eu că sunt importante:

1. Bărbatul este stabil din punct de vedere emoţional
Un bărbat înţelege că viaţa merge înainte şi, atunci când o relaţie se termină, ştie să spună “mulţumesc” şi să meargă mai departe. Un băiat va căuta să treacă peste traume cu alcool, droguri sau, de ce nu, cu ajutorul altor relaţii.

2. Bărbatul ştie să şi-o ţină în pantaloni!

Experienţa de viaţă îi ajută pe bărbaţi să-şi respecte alegerile. Ei nu mai au nevoie să-şi confirme potenţa cu fiecare tentaţie care le iese în cale. Atunci când aleg să traiască lângă o singură femeie, ei sunt capabili să facă acest lucru în mod natural, fără eforturi. Bărbaţii nu mai sunt interesaţi de palmares… asta este o chestiune de care se ocupă băietii.

3. Bărbatul nu se laudă cu palmaresul lui
Doar băietii fac asta, crezând că vor creşte în ochii femeilor. Oare? Nu cumva ei cresc în ochii fetelor? Un bărbat ştie exact ce a trăit, ştie exact femeile cu care a fost si nu are niciun motiv să se laude cu asta. Contează că ai avut 20 sau 100 de femei? Contează cifrele sau calitatea?

4. Bărbatul nu-şi bate joc de femeia pe care o iubeşte
Maturitatea vine la pachet cu respectul – respectul de sine şi respectul faţă de celălalt. Drept urmare, bărbatul nu-şi bate joc de femeia pe care o iubeşte. El comunică cu ea, are grijă de ea, o ajută să se dezvolte. El ştie că respectul contează mai mult decât o pereche de fese…

5. Bărbatul are curaj

Şi pune punct relaţiilor care nu merg. Ce sens are să te ascunzi şi să mimezi o relaţie când este clar ca ea nu mai există. Nu mai bine pui punct şi faci ce vrei? Bărbatul ştie acest lucru şi acţionează în consecinţă.

Sunt doar câteva diferenţe dintre bărbaţi şi băieţi. Da, sunt ferm convins că băieţii – indiferent de vârsta biologică – ruinează destine, ruinează fete; în timp ce bărbaţii încearcă să construiască femei.

Din păcate, uneori este foarte greu să transformi nişte ruine în construcţii impunătoare(…).