cuiab

 
Rejestracja: 2010-05-23
Cea mai gravă ofensă adusă prostului nu e să-i spui că e prost ci să se convingă şi alţii,dar mai ales el!...că ai dreptate.
Punkty12więcej
Następny poziom: 
Ilość potrzebnych punktów: 188
Ostatnia gra
Buraco Classic

Buraco Classic

Buraco Classic
5 lat 222 dni temu

CAUZÅ ŞI EFECT

Orice fenomen ce se petrece în universul cunoscut de noi până în clipa de faţă are o cauză bine determinată, căreia îi putem prevede sau nu apariţia în baza legilor fizicii şi chimiei cunoscute-înţelese-dezlegate-descifrate de oamenii de ştiinţă de-a lungul mileniilor, legi care toate au la bază o altă ştiinţă supremă; matematica ! Această ştiinţă este considerată, de către cei mai puţin bigoţi, Dumnezeu ! Nimic, dar absolut nimic, nu se poate petrece în lipsa ei ! Şi nici Legile ei nu pot fi eludate !

Dacă cineva constată un efect, să admitem că e unul pozitiv, acesta, în funcţie de gradul de cultură, îl va lua ca atare şi va trece indiferent mai departe, ori se va gândi la oportunitatea ce i s-a pus în cale şi o va valorifica în beneficiul propriu sau al comunităţii, în funcţie de interese, ori, dacă mai are şi preocupări de natură ştiinţifică, chiar dacă efectul e unul negativ, dar mai ales, îl va analiza cu profund interes pentru a descoperi cauza ce l-a produs şi, în baza cunoştinţelor şi a experienţei acumulate în timp, să găsească soluţii de contracarare. Acesta din urmă, savantul, este cel ce a împins civilizaţia până la stadiul ai cărui martori, şi totodată şi beneficiari, suntem. Dar nu toţi membrii societăţii umane sunt savanţi. Această “breaslă” constituie doar un mic procent în cadrul său. Covârşitoarea componenţă a societăţii îi consideră “un pic nebuni” (conform proverbului “unde-i minte-i şi prostie”) fără a conştientiza că datorită minţilor acestor “nebuni frumoşi” beneficiază de nenumărate avantaje în toate planurile vieţii. În concluzie, tot ceea ce se petrece în jurul nostru este un EFECT datorat unei CAUZE !

În altă ordine de idei, societatea umană, încă de la constituirea sa în formă primitivă, pentru o mai bună convieţuire, a stabilit, etapizat, cutume, reguli şi LEGI. Legi ce nu s-au terminat de adoptat nici până în zilele noastre ! Istoricii susţin că prima formă de organizare socială a fost MATRIARHATUL ! Cu timpul, datorită dezvoltarii tehnologice, confecţionarea de unelte şi arme, dar mai ales arme, situaţia a fost răsturnată şi Măria-Sa bărbatul a preluat puterea în toate planurile vieţii; sociale, politice, economice…Din acel moment femeia a trecut, de multe ori, pe  treapta de jos. Şi, deşi din umbră, a condus de-a lungul istoriei imperii, nu a reuşit să mai urce până mai acum un secol când a declanşat mişcarea de emancipare a femeii. Avansul vieţii sociale cu baza în democraţie, care are şi ea mai mult de două milenii, a obligat pe Măria-Sa, bărbatul, să admită prin legi nu doar egalitatea între sexe ci şi apărarea sexului slab, dar frumos, în faţa violenţei sale ! Iar acum Măria-Sa, bărbatul, cel mare şi puternic, se miorlăie ca un pisoi proaspăt înţărcat şi abandonat de pisica-mamă, că surorile profită de legea prost formulată de chiar tatăl său, motanul, sau chiar de fraţi mai mari, în detrimentul său ! Pretinde, contrar constatărilor oricărui savant, înlăturarea efectului şi nu a cauzei ce l-a produs ! M-aş alătura pretenţiei sale doar dacă ar fi medic, şi asta pentru a-mi explica numărul mare şi dimensiunile mereu crescânde ale cimitirelor !

Ce e mai curios e faptul că, în susţinerea sa, nu se arată nici un Bărbat, ci tot o pleiadă de “femei” ! Istoria consemnează destule situaţii când femeile s-au coalizat contra bărbaţilor care le lezau interesele, chiar dacă legile erau în favoarea bărbaţilor ! Dar azi, mai mult ca niciodată, de la matriarhat până la noi, când se promulgă legi să le apere, se aliază în apărarea cuiva care le acuză ca profitoare ale unor legi concepute şi promulgate chiar de Măria-Sa, bărbatul, ce să mai crezi ? Cum azi orice e posibil, eu, personal, nu pot să cred decât c-ar fi transsexuali care, încă, mental, n-au reuşit să-şi definească noul statut ! Citez aici pe cineva care, într-o postare anterioară sau comentariu, se întreba retoric : “Dar azi ce te mai miră” ?!?