GUESS_WHO_

 
Присоединился: 29.12.2007
O singura certitudine, o singura convingere :odata cu timpul toate se schimba. :) Metamorfoza – unicul adevar incontestabil
новый уровень: 
очков нужно: 157
Последняя игра
Бинго

Бинго

Бинго
175 дня назад

Demonstratii ... demonstratii ... :)

Nota: acest blog este un raspuns la comentariul postat de Rahan1st la blogul anterior. Ca urmare pentru intelegerea deplina a “situatiilor” expuse in frazele de mai jos va rog sa lecturati (daca nu ati facut-o inca) si  blog-ul anterior “Despre oamenii santierelor…”, inclusiv comentariile. Multumesc pentru rabdare!

Rahan1st tu ma provoci sa dezvolt intr-un blog subiecte care  ar umple un roman.  Pentru ca tot mi-ai apreciat demonstratia anterioara o sa continui in acelasi spirit si-ti voi dezvalui, la final,  care e, de fapt,  cea mai veche meserie .

Din spusele tale pot extrage trei probleme de rezolvat:

  1. Ce e de fapt Dumnezeu daca “facator de minuni” nu e cuprins in Nomenclator?
  2. Este “modelator in lut”  intaia meserie ?
  3. Care a fost prima meserie de pe pamant?

 

First things first :

Am luat putin Biblia la puricat (Geneza mai précis) pentru ca desi o citisem si cunostintele de baza, ca sa zic asa,  existau am preferat sa-mi reimprospatez memoria.

Ce am descoperit? Dumnezeul e tare muncitor si tare destept. De ce? Pai in 6 zile a trecut de la “facator de minuni” (app de lutul care a aparut nu se stie de unde), la electrician (“Sa fie lumina!” ), la fantanar (apele), agricultor ( “Sa dea pamantul verdeata”[…]), astrolog (in ziua a 4-a), ihtiolog si ornitologmai apoi, si, in ziua a 6-a, zoolog. Urmatoarea saptamana incepe in forta schimbandu-si iar “locul de munca” si devine medic :vezi “Facerea omului” si “Facerea femeii” unde-l descoperim pe post de  estetician.

Ori in realitate e imposibil ca o persoana, oricat de dotata ar fi, sa schimbe cu atata usurinta job-urile. 

De aici:

Axioma 1: Dumnezeu e facator de minuni, dar nu poate fi socotit primul  OM cu o meserie.

Axioma 2: Nefiind OM  si neavand nici o “remuneratie”  de pe urma “prestatiilor” nu are cum sa se regaseasca in filele Nomenclatorului. El ramane doar “UNUL DUMNEZEU” . 

Axioma 3: Nu e nici “modelator in lut” pentru ca nu e om. Deci e clar ca  “modelator in lut” NU e prima meserie.

Si atunci care a fost totusi prima meserie care a permis barbatului sa aiba “moneda” de schimb pentru placerile trupesti?

Aceea de CULEGATOR, stimati cititori!  Da, da! Stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra-stra- ...strabunul nostru a fost un simplu culegator

Trei demonstratii (da, stiu, sunt obsedat de demonstratii ... vezi titlul )  simple pentru acesta afirmatie:

 

Pentru prima ne reintoarcem la Geneza:

“La inceput Dumnezeul  facut cerurile si pamantul”. Cu ce? Nu conteaza, nu ne intereseaza si nu e relevant aici… orice ar fi folosit ca materie prima trebuia ca initial sa si-o procure. Si pentru ca nu erau supermarketuri, boutique-uri sau non-stopuri si-a luat-o singur. A luat = a cules => e un culegator.

A doua demonstratie:

“Cartea sfanta” zice asa: Dumnezeu a făcut pe om după chipul Lui. (Geneza 9:6). Bun! Extrapolam: suntem primul om, semanam cu primul culegator cunoscut (vezi demonstratia anterioara), ne invartim singuri pe pamant, umbland hai hui. 

In faza asta suntem ca si un copil mic. Ce fac copiii? Apuca! Prind ce le e la indemana! Intind mana dupa orice le intra in raza vizuala. (Chestie experimentata de oricine a luat un bebelus in brate. Doamnele cu copii mici care sunt in zona si au curaj sa imi sara in ajutor va rog! ) Deci:  apuca=prind=CULEG.

TATAL – culegator … aschia nu sare departe de trunchi  … noi culegatori fireste.

A treia si ultima demonstratie care arata fara echivoc ca prima meserie e cea de culegator:

Primul om de pe pamant in faza de solicitarea a atentiilor de budoar ale primei femei.

 

El: “Hai, fa, zau ca te ador!”

Ea  : “Nu, ca eu de foame mor!    

Pana-un pic nu ma rasfeti

de la mine p---- nu vezi!”

Fuge omul in padure

Cade cu c---- in mure.

Se apuca sa CULEAGA

Ca sa-i dea duduii hrana.

Ce-a urmat va-inchipuiti …

Si au trait fericiti!

 

Deci: pentru a treia oara PRIMA MESERIE de pe pamant e cea de CULEGATOR.

 

La final va pot spune fara nici un fel de falsa modestie ca am dreptate. De unde stiu?

Din aceeasi “Biblie” pe care am amintit-o deja de cateva ori si care pe pagina 3 (la mine) in capitolul “Ispitirea femeii” la punctul 6 are notate urmatoarele:  “ Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit, si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea.  A LUAT deci din rodul lui si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el.” 

 Recunosc, ca barbat ma simt lezat de faptul ca primul CULEGATOR era de fapt o culegatoare,  dar exista si pentru asta o explicatie logica: pomul era inalt, Adam - un gentlemen desavarsit - nu era sa se urce in carca Evei - care de altfel era o femeie  delicata … ca o coasta – asadar el o ridica sa poata ajunge la fruct.

 Si au avut multi  multi copii (cititi voi cati in Biblie) si au trait multi multi ani (tot de acolo aflati cati).

End!