GUESS_WHO_

 
Присоединился: 29.12.2007
O singura certitudine, o singura convingere :odata cu timpul toate se schimba. :) Metamorfoza – unicul adevar incontestabil
новый уровень: 
очков нужно: 167
Последняя игра
Бинго

Бинго

Бинго
167 дня назад

Avem di’ tăţi si tăte :D

In gramada de probleme cu care ne confruntam zi de zi – si aici ma refer atat la nevoile individuale punctate atat de just de catre Maslov, cat si la problemele reale ale natiunii, printre care as putea sa enumar cuplarea dintre Barbie de Petrosani  si Victorut cel finut sau bataia cu microfoane si scuipati dintre Narcisa si Dana in prezenta zambitorului manelist Guta, sau - de ce nu?! - ale lumii intre care putem mentiona depunerea de catre Barack Obama a juramantului de investitura in al doilea mandat de presedinte al SUA, intentia Coreei de Nord de a efectua - in ciuda sanctiunilor  impuse Phenianului de catre Consiliul de Securitate al ONU si China - un nou test nuclear cu uraniu puternic îmbogăţit, sau  meniul servit la banchetul organizat după gala de decernare a premiilor OSCAR axat pe feluri vegetariene, intre care celebrul chef Wolfgang Puck pomeneste pizza, salată kale cu anghinare la grătar şi salată de sfeclă cu nuci iar ciocolata sub forma multdoritelor statuete va fi cu praf de aur,  zic, intre atatea si atatea “cestiuni importante, arzătoare la ordinea zilei” (I.L.C. –“O scrisoare pierduta”)  a mai aparut inca una.

O subliniaza (de doua ori cu rosu precum ne corecta la scoala tezele) o stimata colega, si o face cu ardoarea lui Arhimede din Siracuza cand a strigat “Evrika!”: “avem un Casanova pe site”. Nu, pe bune?! Serios?! Sa mori dumneata?! (Dupa o chibzuiala adanca duduita noastra mai trage o concluzie: "avem mai multi" ). 

Acum o sa credeti ca vreau cu orice pret sa iau apararea tizului meu, sa fac pe avocatul si sa-l scot basma curata, dar va jur ca nu este asa.  Intentia mea – aparuta in urma slabiciunii mele pentru sexul slab  - este aceea de a apara reprezentantele acestuia de a se mai lamenta si a mai plange in stil “jenibil” pe la bloguri si, prin extrapolare de a ne feri pe noi toti de a lectura si a lacrima in batiste din cauza hohotelor de ras.   

Pledoarie pentru anonim:

 Scumpe dudui, dragi doamne, frumoase don’soare, stimati domni  si care ce mai sunteti nu am de gand sa sustin ca nu exista Casanova va voi demonstra printr-un “artific” a la "Robotzi" ca Marius Ionut George Laurentiu din Braila-Galati nu e Casanova. Dimpotriva!

Mai intai cine-i Casanova asta?

Marturiile scrise ne invata ca Giovanni Giacomo CASANOVA DE SEINGALT era un aventurier, originar din Venetia, care a devenit cunoscut prin memoriile sale expuse in „Povestea vietii mele”, volume ce cuprind  peripetiile sale galante. O simpla mentionare a lui Casanova  ne aduce in minte imagini de aventura, intrigi si, bineinteles, seductie. Inteligent, fermecator si viclean, cu maniere galante, spirit liber si totodata libertin chiar si pentru vremurile noastre,   promotor al unui hedonism rafinat, acest tanar atragator fizic, abandonat de mama sa si lasat singur in valtoarea vietii a reusit sa devina rasfatatul a nenumarate frumoase doamne ce detineau titluri nobiliare. Ceea ce poseda el ne spune Judith Summers in “Casanova's Women: The Great Seducer and the Women He Loved” (scuze pentru  traducerea ah-hoc): “el avea darul rar de a stii cum sa “intampine” femeile. Un talent de a le aborda, ca si cum acestea sunt egalele sale. Si asta intr-o epoca in care barbatii luau ce doreau. Casanova insa a stiut cum sa intrebe pentru a obtine si a fost de asemenea atent la ceea ce isi doreau femeile. Le-a satisfacut intelectual si sexual. Casanova a fost nu numai primul asa-numit om al doamnelor, el a fost cel mai bun si fiecare gigolo care se respecta incearca sa se apropie de stilul lui.”

Inapoi la „Casanova” nostru de Moldova: daca anonimul abia indraznea sa "spuna" care-i e numele, daca dupa zile si zile de conversatie era inca la faza vorbim pe mess sau la mobil, daca mai era framantat si de indoieli in legatura cu fidelitatea si erupea in crize de gelozie ... apoi dupa umila mea parere ...era orice numai Casanova nu! Casanova in nici un caz!


Eu cred ca e mai bine ca, atunci cand o persoana (barbat sau femeie ) nu doreste sa vorbeasca despre viata lui privata la jocurile de bingo, biliard, table, poker si care or mai fi, sa pricepi ca un „nu” inseamna "nu" si sa-i respecti nevoia de intimitate caci dreptul la viata personala e garantat, din cate imi amintesc, in Noul cod civil actualizat 2012 - Legea 287/2009,  cap II, sectiunea a 3-a, art. 71. La punctul 3 din articolul cu pricina se mentioneaza ca "Este, de asemenea, interzisă utilizarea, în orice mod, a corespondenţei, manuscriselor sau a altor documente personale, precum şi a informaţiilor din viaţa privată a unei persoane, fără acordul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75."  

Nu vreau sa trec mai departe cu analiza pentru ca, sincer, imi repugna sa detaliez.  Si in plus am promis „sa fiu cuminte”. 

 

Ce e, insa, cert este ca avem ...  avem si cu ce... dar mai ales ...

 

Avem di’ tăţi si tăte  

 

Avem un site avem si bloguri

Avem internauti si jocuri

Avem bile, carti si zaruri,

Avem admin-i, ignore si bann-uri;

Avem profile si motto-uri,

Si chat avem, privat si fani,

Avem prieteni, dar si dusmani.

Avem mesaje chiar si pe "garduri",

Avem comment-uri si like-uri.

Avem si forum - dar cu reguli,

Si credite si rakeback-uri.

Avem seifuri pline de jetoane,

Avem Happy hour si comisioane.

Avem turnee si felicitari,  

Avem puncte si realizari,

Avem Chief, si Lord, si Ace,

Avem VIP daca iti place.

Avem zambete si pupici,

Emotii in maimutici, (emoticoanele)

Si trandafiri, si violete,

Pentru dame, pentru fete;

Pentru barbati avem bere,

Si tigari avem mai nene!

Avem Rubine, si Pisici,

Avem Marii, si Bombonici.

Avem hackeri si obsedati,

Dezirabile si psihopati.  

Avem nebuni sau Gvz-isti

Cuiabisti si Incuiabisti.

Avem romantice si visatori,

Avem zei, avem si cersetori.

Avem Karme, si Irine,

Avem Aykone, si  Iasmine,

Avem Aspide, si  nebune,

Si oameni “plini” de-ntelepciune.

Avem si Casanova, avem si Don Juan -

L-avem pe Oengus si pe Romanan.

Avem brunete Albe,

Si la ghift acadele.

Avem si diamante, 

Avem si vuvuzele.

Si lady avem ca-n curti de rege,

Ce toate vor a te-ntelege.

Ce mai avem? Ia sa vedem:

Tigruta, si o Deja vu,  

M-aveti pe mine -Guess_Who!.  

Intr-un cuvant, pe scurt, mai frate,

Avem aici di’ tăţi si tăte.

 

 

P.S.

 

Tuturor celor mentionati,

Va cer scuze! Nu va suparati!

Eu, personal, n-am nici o vina, 

N-am gasit o alta rima.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=4wU8bqX0PP4