ela_40

 
Nous a rejoint: 2009-04-14
pregătește-te pentru ce e mai rău, așteaptă ce e mai bun și ia totul așa cum vine
Points136Plus
Niveau suivant: 
Points nécessaires: 64
En ligne maintenant
Dans les salles: Mestres

O femeie poate fi.................

O femeie poate fi în multe și nenumărate feluri. Poate fi frumoasă și cu suflet gol. Poate fi simplă și cu un trecut în urmă. Alintată sau rece. Serioasă sau pusă pe glume. Poate fi rebelă cu toți și cuminte lângă cineva. Poate fi sinceră sau falsă. Sau cu amintiri. Gândurile unei femei ascund multe. Inima unei femei păstrează și mai mult. Ceea ce ajunge o femeie în devenire este suma deciziilor, momentelor și emoțiilor trăite singură…sau lângă cineva. Da, bărbatul unei femei poate fi creatorul și îngerul ei bun în fiecare zi. Un bărbat poate fi începutul unei noi femei.

Am cunoscut femei care au suferit și nu au lăsat. Apoi au suferit de două ori mai mult. Am cunoscut femei distruse de dragoste, dar care alături de bărbatul potrivit au decis să trăiască mai departe. Acum sunt fericite. Am cunoscut femei gata să renunțe la iubire, până nu au dat de un bărbat care le-a făcut să renunțe la așa gânduri. Acu împart iubirea la doi. Am cunoscut femei crude, reci în relația lor și gata să dea papucii în orice moment. Cică el era prea slab. Acum ea e crudă. Am cunoscut femei vulgare, fete de bani gata cu bărbat alături, gata și el doar să satisfacă orice capriciu. Nimic emoții, nimic iubire. Am cunoscut femei și apoi am cunoscut bărbații lor. Atunci am cunoscut femeile mai bine. Am văzut că după cum e acel bărbat, după cum vorbește despre ea, despre viață, despre viitor și după cum el se respectă, la fel e și ea. Ceea ce reușește să trezească un bărbat la o femeie ea trăiește, simte, devine.

O femeie e pe măsura bărbatului de lângă ea. Dragostea, atașamentul, încrederea sau atitudinea ei la fel. Femeia niciodată nu a fost la fel cu toți bărbații. Cu fiecare e diferită, pe cât de diferiți și ei sunt cu ea. Pe unul îl va respecta, pentru că el îi impune respect. Pe altul îl va iubi, pentru că el îi dă atât de multe motive. Pe unii în genere îi va ignora, pentru că mai mult de atât nu transmit. Iar omul ei va ști asta. Va trezi în ea cele mai frumoase emoții. Îi va oferi flori și cuvinte frumoase. O va susține. O va încuraja să ia decizii bune. Îi va da motive să fie fericită, senină, ea. Atunci ea va răspunde de multe ori mai frumos. Îi va mulțumi într-o zi că a reușit să-i fie un adevărat creator. Că a făcut-o să nu vrea să devină crudă sau rece…nu ar fi avut sens. Da, o femeie poate fi în multe și diferite feluri. Poate iubi și urî la fel de mult. Poate respecta și detesta la fel de mult. Poate fi femeie sau copilă la fel de mult. Cum este ea în fiecare zi depinde de bărbatul de alături.

În fiecare femeie trăiește un înger, un demon, o înțeleaptă, o prințesă și o scorpie. Ceea ce trezești aceea și vei primi.

Un articol bine scris, mi s-a parut ,........................ voua? Dati-va cu parerea.


INVITATIE LA BERE

 Un profesor de filozofie statea in fata studentilor sai avand cateva obiecte in fata lui.

  Cand a inceput ora, fara sa spuna un cuvant ,a luat un borcan mare si a inceput sa il umple cu pietre cu diametrul de aproximativ 5 cm .Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin.

  Au fost cu totii de acord ca este plin.

  Apoi a luat o cutie cu pietricele si le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor .Desigur ca acestea s-au rostogolit printre pietrele mari si au umplut spatiile ramase libere.Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin.Au fost din nou de acord ca este plin.Si au ras.

  Apoi a luat o cutie cu nisip si l-a turnat in borcan, scuturandu-l usor.

  Desigur nisipul a umplut spatiul ramas liber.Acum , spuse profesorul, vreau sa recunoasteti ca acesta este viata noastra.

  Pietrele mari sunt lucruri importante:familia,partenerul, sanatatea si copiii nostri, lucruri care, chiar daca totul este pierdut, si numai ele au ramas, viata noastra tot ar fi completa.

 Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza:slujba, casa si masina.

 Nisipul reprezinta lucrurile mici care completeaza restul.

 Daca puneti in borcan mai intai nisipul, nu mai ramane loc pt pietrele mari si pietricele.La fel se desfasoara si viata noastra, daca va consumati timpul si energia cu lucrurile mici, nu veti avea niciodata spatiu pentru lucrurile importante.

  Fiti atenti la lucrurile care sunt esentiale pentru fericirea voastra.

  Jucati-va cu copiii vostri, faceti-va timp pentru controale medicale, duceti-va partenerul la dans.Va ramane mereu destul timp sa mergeti la serviciu, sa faceti curat in casa, sa dati o pertecere sau sa duceti gunoiul.

  Aveti grija de pietrele mari in primul rand, de  lucrurile care intradevar conteaza.Stabiliti-va prioritatile, restul este doar nisip.

  Acum urmeaza partea amuzanta a povestirii!

  Un student a luat borcanul, care cu totii erau de acord ca este plin, si a turnat in el o sticla de bere.Berea a umplut spatiile ramase libere si a umplut cu adevarat borcanul.

MORALA:Nu conteaza cat de plina iti este viata, mereu ramane loc pentru o bere!