cuiab

 
Rejestracja: 2010-05-23
Cea mai gravă ofensă adusă prostului nu e să-i spui că e prost ci să se convingă şi alţii,dar mai ales el!...că ai dreptate.
Punkty12więcej
Następny poziom: 
Ilość potrzebnych punktów: 188
Ostatnia gra
Buraco Classic

Buraco Classic

Buraco Classic
5 lat 258 dni temu

“GENERAŢIA PEP-SI” MAI CE?


Nu demult un reputat profesor în istoria băuturii răcoritoare PEPSI ne-a făcut apologia acestui produs de bază al alimentaţiei umanităţii, fără de care (şi de la momentul apariţiei sale) omenirea n-ar fi cunoscut avântul tehnico-ştiinţific al cărui martori suntem, oricâtă istorie antică, medievală, modernă şi contemporană ar fi îngurgitat. Dar mai ales dacă pregătirea ei de bază n-ar fi necesitat studii de Istorie ! Speram să ni se prezinte şi “Generaţia în blugi” cântată de mult regretatul Florian Pittiş. Cu tot cu istoricul său de la Levi Strauss până azi. Ne mai îmbogăţeam şi noi bagajul cultural…poate aflam şi cum devine sintagma “blugi negri” care mă face să mă crucesc ori de câte ori o aud („Îmbrăcați în blue-jeans, dar fără să știe englezește, stând pe la colțuri…, în grupuri, vorbind în limba lor, par cu toții dezmoșteniți și declasați.” România literară;19 XII 1974 p. 23).Aşa vedeau comuniştii “generaţia în blugi”,despre “GENERAŢIA PEPSI” nedeschizând gura, că doar Ceauşescu cumpărase în 1968 licenţa, la care a renunţat în 1972-73 (parcă,nu-mi mai amintesc precis) producând şi noi vestita QUICK-COLA (care,sincer vorbind, nu era cu mult mai prejos decât PEPSI-ul).

Altcineva ne prezintă neruşinat un copy după CVT (după ce nu demult denigra copiatorii!...) “Generaţia…rupătorilor în paişpe” care înjură vârtos de agramat şi acultural pe-aici mai mult ca pe stradă…fără să-şi imagineze vreo secundă c-ar face parte dintre ei.

Dar aceste două generaţii “degenerate” -Pepsi şi “în blugi”  -au fost azi înlocuite de multe alte “atribute” ; una e generaţia “Can-Can”, mi se pare mie.Televiziunile, la întrecere, abundă în emisiuni tematice care mai de care mai vulgare, mai abjecte şi unde vestite “vedete” se întrec la rându-le să se dea în spectacol spre deliciul vulgului, nu doar în emisiunile la subiect ci chiar şi-n cadrul celor exclusiv de ştiri unde ajung să deţină o pondere mai mare decât celor ce ne prezintă rezultatele alegerilor generale, formarea noului guvern şi a noului val de taxe şi impozite…

Perfectă dreptate are CVT: ”Toţi aceştia au votat şi au fost aleşi”!!!...

"Bravos naţiune ! Halal să-ţi fie ! "ILC