cuiab

 
Rejestracja: 2010-05-23
Cea mai gravă ofensă adusă prostului nu e să-i spui că e prost ci să se convingă şi alţii,dar mai ales el!...că ai dreptate.
Punkty12więcej
Następny poziom: 
Ilość potrzebnych punktów: 188
Ostatnia gra
Buraco Classic

Buraco Classic

Buraco Classic
5 lat 255 dni temu

SFÂNTUL ION


 

 (Gură de Aur,adică eu!Acum e bine? )

Dacă tot e sărbătoare azi, aş dori să-mi fac cunoscut punctul de vedere asupra religiei şi a modului de asimilare  a ei de către  cei/cele preacuvioşi/-oase (cuvioase îndeosebi, deoarece femeile, mai ales după o anumită vârstă, sunt mai aplecate spre credinţă până la habotnicie).

Azi fiind Sf.Io(a)n, printre altele şi mare evanghelist (deşi nu se cunoaşte faptul c-ar fi ştiut carte iar Evanghelia sa a fost scrisă de după ce pe pieptul său boziile trecuseră de doi metri înălţime), toată creştinătatea, de ambele rituri, sărbătoreşte în delir. Acest sfânt, Io(a)n, la urma-urmei a fost tot evreu. El a ţinut predici în pieţe cam de pe când Iisus exersa mersul biped, dar, neavând elocinţă bine-nţeles că nici auditoriu. Aşadar, nevrând să renunţe la menirea sa (şi bine a făcut ! o să explic de ce), s-a luat de gânduri şi, ca şi Demostene (ăsta-i grec!), a (nu vă aşteptaţi să auziţi c-ar fi urcat pe munte ! asemeni lui Demostene, la lenea lui…) purces în pustiu (e mai lesne de mers la vale) şi ani la rândul a exersat arta oratoriei, totodată gândindu-se şi la un mijloc de atragere a maselor la ideologia proprie. Şi mai că era să strige : Evrika ! dacă Arhimede n-ar fi fost tot grec şi păgân pe deasupra ! A găsit, ce ?Botezul ! Na, că i-a făcut pe toţi ! Inclusiv pe cel ce, cât bâiguise singur în deşert, ajunsese să stăpânească la perfecţie mersul biped şi plecase în lumea largă să propăvăduiască nici el nu ştia prea bine ce-că doar nu spunea nici o noutate, toate sfaturile sale erau scrise de la Moise şi chiar de mai demult în Talmud şi Tora-decât să stea acasă unde-l punea tat-său să dea toată ziua la rindea. Că l-o fi creeat munca pe om, dar nici lenea n-a omorât pe nimeni ! Şi cum îi lăia el în apa Iordanului pe toţi cei ce lipsiseră la ultima ploaie (destul de rară prin părţile locului!) iată că vine la scaldă şi chiulangiul de la locul de muncă, care pe drum adunase o gaşcă de pierde-vară în căutarea unei lăzi cu funze-fresh (în vremurile celea maidanezii umblau mai slobozi decât în zilele noastre). Văzându-l pe cel despre care auzise că i-ar face o serioasă concurenţă l-a străfulgerat o idée genială ! Ce-ar fi să elimine concurenţa  întinzându-i o cursă ? Să treacă de partea sa cerându-i să-l boteze ca mai apoi să-l ia în gaşcă în poziţia de subaltern. Ştiţi povestea…Concluzia ? Iisus a fost mai şmecher decât Io(a)n !

Ce s-ar fi întâmplat dacă nu-l fraierea ? În mod sigur n-ar fi apărut religia în care credem azi şi nici n-am fi fost botezaţi ! Dacă, totuşi lui Io(a)n i se-mplinea visul de a găsi adepţi, religia nou apărută s-ar fi numit, nu ştiu cum dar, altfel. Aşa cum în evul mediu s-a instituit ordinul Cavalerilor Ioaniţi, de ce nu s-a instituit şi un ordin cavaleresc purtând numele lui Iisus ??? Deci întemeietorul religiei noastre e Io(a)n şi nu Iisus ! Şi asta nu că el a venit mai întâi pe lume ci fiindcă nu poţi fi numit creştin dacă nu porţi taina botezului !!!Mare scofală şi asta !

Dar a fost ales Iisus deoarece îşi proclama origine divină ! Ei şi ? Câţi până la el nu erau consideraţi de origine divină ? S-a întemeiat vreo religie pe seama lor ? Nu !!!

După ce Christ a fost pus la loc de cinste cât mai sus (eu l-aş fi pus să şi-o lucreze singur, doar era tâmplar de meserie !), Io(a)n i-a supravieţuit. Nu prea mult însă ! O…femeie i-a luat capul !O ! Salomeeo !!! Să mai pretindă cineva că-n antichitate femeile erau discriminate şi abia de un secol  militează pentru emancipare !

(Aştept injurii cu deosebită satisfacţie)